Bij recente infestaties wordt meestal opgelost door het uitzetten van lokazen. Deze wijze is heel efficiënt en veilig. Dit lokaas wordt door de werksters meegenomen naar de nest(en) waar eerst de larven en de koningin(nen) gevoed worden. De nest wordt dus als het ware van binnenuit uitgeroeid.
De Gel wordt los gespoten in kieren en spleten of in lokaasdoosjes. Er zijn meestal twee uitvoeringen noodzakelijk met een tussentijdspanne van enkele weken.
Het gebeurt regelmatig dat een volledige huisblok is aangetast door dit ongedierte, soms zelfs een hele straat. Meestal hebben de bewoners dan al jaren last van de miertjes maar hebben nooit overwogen om dit probleem duurzaam te laten bestrijden. In zulke gevallen kan dit niet meer opgelost worden met lokazen en is een grotere aanpak nodig.
De werkmier is 2 tot 2,5mm lang. Ze heeft een roodgele kleur; het achterlijf is donker.
De faraomier houdt van warmte, daarom wordt ze alleen aangetroffen in goede verwarmde gebouwen.
Faraomieren bouwen hun nest in goed beschutte holle ruimten en spleten. Ze doen dit bij voorkeur in de buurt van een warmtebron en dikwijls op grote afstand van hun voedselbron. Deze mieren voeden zich met eiwitrijk voedsel, zoete eetwaren en organisch afval.
In ziekenhuizen vormen ze een reëel gevaar als overbrengers van ziekteverwekkers: ze kunnen namelijk onder verbanden kruipen en steriele verpakkingen besmetten. Het zijn gevreesde parasieten in keukens, bakkerijen, levensmiddelenbedrijven, overdekte zwembaden,…
Het is altijd een vervelend moment als uw werk- of woonomgeving een invasie van faraomieren te verwerken heeft.
En natuurlijk wil u daar zo vlug mogelijk een einde aan maken! Bel mij direct!
Neem dan best telefonisch contact op of stuur ons een mailtje. Wij beantwoorden uw aanvraag zo snel mogelijk!
Contact